Betonlogos
Beton-logos s.r.o. supplier prices
Beton-logos marketing potential revenue
Betonlogos company's site
Beton-logos company make a sale
Betonlogos company's web

Jak zdvojnásobit zisky internetového obchodu

Beton-logos pricing options
Beton-logos competitive business
Betonlogos marketing details
Beton-logos product lines
Beton-logos competitors' prices
Betonlogos marketing list
Beton-logos company profit strategy

Častou chybou začínajících dropshipperů a podnikatelů je, že přemýšlejí pouze o tom, jak zvýšit počet objednávek. Rostoucí náklady na reklamu pohltí většinu zisku. Ve skutečnosti ke zvýšení zisku stačí přepracovat strukturu reklamní kreativy, upravit web a změnit, respektive zkrátit dobu odezvy na žádost (ideálně ji snížit na 60 sekund).

Co brání vašemu online podnikání v růstu? Betonlogos marketing provedl průzkum mezi klienty a partnery. A i když všichni pracují v různých oblastech činnosti, mají různou velikost a obrat, ale problémy se ukázaly být u všech stejné! Nízké marže, nedostatek solventních klientů, nekompetentní personál, logistické problémy, práce „naslepo“.

2xProfit =2xQLeads +1,5xAvPrice +1,5xRetention +0,75xCOGS, kde

QLeads (Quality Leads) - počet kvalifikovaných leadů, jedná se o nejperspektivnější klienty, kteří rozumí tomu, co potřebují, potřebují naléhavě vyřešit svůj problém a jsou ochotni zaplatit.

AvPrice (Průměrná cena) - průměrný příjem na nákup (prodej/objednávky), tržby dělené všemi nákupy.

Retence - počet opakovaných nákupů na jednoho uživatele.

COGS (Cost of Goods Sold) - náklady na prodané zboží na produkt.
  • Zdvojnásobením počtu kvalitních leadů (skutečných leadů) rozšíříte základnu potenciálních zákazníků.
  • Zvýšením průměrné ceny zvýšíte tržby na prodej.
  • Zlepšením udržení zákazníků zvyšujete jejich celoživotní hodnotu tím, že je motivujete k návratu do vašeho obchodu. LTV (Lifetime Value) je celoživotní hodnota zákazníka, což je celkový příjem, který zákazník přinese za celou dobu interakce s vaším podnikem.
  • Snížením nákladů na zboží zvýšíte své ziskové marže.

Vzorec pro zdvojnásobení zisku

V tomto článku vám marketingoví odborníci ze společnosti Betonlogos s.r.o. poradí, jak zdvojnásobit zisk vašeho internetového obchodu bez velkých investic a drahé reklamy. Stačí analyzovat efektivitu obchodu na úrovni jednotlivých produktových jednotek nebo jednoho zákazníka.

Začněme vzorcem. Jak můžete zdvojnásobit zisk firmy pomocí několika klíčových faktorů? Je třeba nejen přilákat nové zákazníky a udržet staré, ale také snížením výrobních nákladů upravit prodejní cenu, čímž se zvýší hodnota zboží pro zákazníka.

Jak můžete zdvojnásobit počet potenciálních zákazníků a objednávek? Teoreticky to není těžké: musíte motivovat ty, kteří si již ve vašem obchodě něco koupili, a přilákat nové zákazníky, kteří se pravděpodobně stanou skutečnými zákazníky.

Bez zvýšení počtu QLeads nemůžete zvýšit ceny ani průměrný šek, protože to povede k poklesu konverze na prodej.
  • Cílená reklama. Spusťte reklamní kampaně na sociálních sítích a v Google Ads, abyste přilákali více kvalitních leadů.
  • Optimalizace SEO. Zlepšete SEO svých webových stránek, abyste přilákali organickou návštěvnost. Používejte správná klíčová slova, vytvářejte kvalitní obsah a zajistěte snadnou navigaci na webu.
  • Affiliate programy. Rozvíjejte partnerství s blogery, influencery a dalšími weby, abyste rozšířili svůj dosah na cílové publikum. Nabídněte partnerům provize za doporučení, abyste motivovali jejich zapojení.

O tom, jak si udržet zákazníky, ovlivnit jejich loajalitu a podpořit opakované nákupy, jsme již psali. V produktových projektech a službách B2C je počet opakovaných nákupů odpovědností kompetentních automatických trychtýřů nastavených pro návrat zákazníků.
  • Věrnostní programy. Realizujte věrnostní programy nabídkou slev, bonusů nebo exkluzivních nabídek pro stálé zákazníky. Nabídněte jim například slevu na další nákup nebo odměnové body za každý nákup, které lze vyměnit za slevy.
  • Kvalitní služby. Poskytujte vysokou úroveň zákaznického servisu a rychle reagujte na dotazy a stížnosti zákazníků. Vytvořte tým zákaznického servisu, který bude zákazníkům pomáhat řešit jejich problémy a odpovídat na jejich dotazy.
  • Pravidelné propagační akce a slevy. Provádějte pravidelné propagační akce a inzerujte slevy pro věrné zákazníky, abyste podpořili opakované nákupy.

Betonlogos product profitability
Betonlogos s.r.o. customer interests
Betonlogos Czech Repablic mid-price categories
Betonlogos company Cost-based pricing

2xQLeads. Růst počtu kvalitních potenciálních zákazníků

Při výpočtu nákladů na zboží zohledněte skryté náklady: provize a daně, poplatky za doručení a zpracování objednávky. Nezapomeňte na režijní náklady na: údržbu webových stránek, reklamu, propagaci, platy zaměstnanců (pokud existují), certifikaci výrobků (pokud bude potřeba).

Náklady na zboží můžete zvýšit přidáním hodnoty nebo změnou umístění značky. Není nutné zvyšovat cenu nepřiměřeně, bez dobrých důvodů a předběžného průzkumu trhu konkurence.
  • Rozšíření sortimentu. Přidejte do sortimentu novější výrobky, které doplní základní výrobky.
  • Balení a prémiové výrobky. Zařaďte do nabídky prémiové verze výrobků nebo vytvořte balíčky, které obsahují více výrobků za atraktivní cenu.
  • Zvýšení hodnoty. Zdůrazněte jedinečné výhody a kvalitu svých výrobků, aby byli zákazníci ochotni zaplatit více.
  • Specialisté Betonlogos Česká republika pomáhají vypočítat bod zlomu pro dropshippingové partnery a zákazníky, sestavují prognózy prodeje na základě logistiky dodávek.

1,5xAvCena. Zvýšení nákladů na zboží

1,5xZadržení. Zapojení zákazníků

Snížení nákladů na zboží na 75 % současné úrovně zahrnuje snížení nákladů prostřednictvím efektivnějších výrobních procesů, hromadných nákupů nebo jiných úsporných opatření. Snížení nákladů vám umožní zvýšit ziskové rozpětí, aniž byste museli zvyšovat ceny pro své zákazníky. Zde je několik nápadů, jak můžete snížit náklady na zboží:
  • Optimalizujte zásobování. Hledejte nové dodavatele, abyste získali nejlepší podmínky. Při hromadných nákupech vyjednejte všechny možné slevy.
  • Efektivní řízení zásob. Optimalizujte řízení zásob, abyste se vyhnuli přebytkům a nedostatkům zboží. Používejte automatizační systémy pro sledování zásob a předvídání poptávky. Optimalizujte logistiku, abyste snížili náklady na přepravu.

Snížení nákladů na zboží (COGS)

Další články společnosti BetonLogos
Logo Betonlogos Česká republika zelené
Теlefon: +42167598564

Rychlé odkazy

Přidejte se k nám

Kontaktuje nás

Adress: Dlouhá 715/38, Staré Město, 110 00 Praha 1